pondělí 31. srpna 2015

Banánová zmrzlina

Vanilková, čokoládová a výborná


Ideálně se na ni hodí přezrálé banány, které většina lidí už odmítá jíst.


Banány oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte je zmrazit do mrazáku. Po zmražení je nasypejte do mixéru, přidejte trochu mandlového mléka (můžete samozřejmě použít i jiné rostlinné, nebo v krajním případě i živočišné, či dokonce smetanu) a vanilku nebo kakao. Rozmixujte do hladkého krému.
Pokud vám zmrzlina při mixování povolí příliš, dejte ji ještě na chvíli do mrazáku.
Není potřeba přislazovat.

A samozřejmě fantazii se meze nekladou, banány můžete mixovat i s jiným ovocem nebo s oříšky atd.



Nechte si! :-)

2 komentáře:

  1. Včera jsem zkusila a syn mi řekl, že je to nejlepší zmrzlina na světě:-) Takže já moc díky za světový recept. Dáša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tedy, to je pocta! Ovšem hlavní zásluhu na tom má ten, kdo tu zmrzlinu nakonec vyrobí, takže ty :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)