středa 18. listopadu 2015

Na cesty

Jak jsem slíbila, článek na přání.

V článku o naší dovolené na Šumavě vás zaujala hromádka krabiček. A jak jsem slíbila, napíšu k nim víc.


O nás se rozhodně nedá říct, že cestujeme nalehko. Ono se dvěma malými dětmi to ani dost dobře nejde. Pomalu ale jistě nám končí kočárková sezona, čili na příštím výletu už možná bude v tom kufru víc místa (a to je to prosím lodní kufr!). Ale zatím tedy jezdíme nabalení. 
Kromě toho já jsem typický kozoroh, musím mít vše naplánováno, zorganizováno, takže bych se cítila nesvá, kdybych dětem například nesbalila s sebou žádnou svačinu, a spoléhala na to, že NĚKDE zastavíme a NĚCO jim koupíme. 

Už před nějakou dobou jsem narazila na Ella´s kitchen a babybio a jejich produkty mě zaujaly. A taky jsem ještě nikdy dětem nekoupila teď tolik oblíbené kapsičky. Nebyla potřeba. Ale teď se to vyloženě nabízelo.
Takže jsem si nakoupila zásobu a opravdu se nám to hodilo.


Od Ella´s kitchen jsem vzala na zkoušky jahodovo-jablečné tyčinky. Děti byly nadšené z veselého balení! Tyčinky jsou menší ale silnější (třeba oproti klasickým müsli tyčinkám) a řekla bych, že se víc drolí. Tak to do auta nebyl úplně nejlepší nápad :-D Ale chutnaly :-) Jen mi v nich vadí palmový olej, to jsem při kupování přehlédla. 


V nabídce babybio jsem neodolala těm kapsičkám - vybrala jsem jablko-hruška-broskev a takovou vyloženě sladkost krupičku s kakaem. Taky dvoje přesnídávky - jablko s mangem a jablko s vanilkou. Přihodila jsem ještě i jedny piškoty. To byl vlastně první výrobek, který jsem od babybio zaregistrovala a chtěla ho koupit už dřív. Navíc teď po aférce s Opavia piškoty...


Všechno z toho můžu vřele doporučit. Snad jen pokud by někomu vadil ve složení cukr, ale ten je jen v té krupičce a v piškotech, v klasických ovocných příkrmech není. A není tam ani nic jiného navíc, co by tam nepatřilo. Skoro všechno jsem to klukům ochutnala, hlavně na ty kapsičky jsem byla zvědavá, pro mě je to pořád tak trochu jako z Marsu :-D A dobré to bylo :-)
Jako asi klasické skleničce se nic nevyrovná, u toho plastu mám pořád pocit, že se z toho může něco uvolňovat. Ale zase když jste někde venku, tahejte s sebou sklo a lžičku. Tohle je dobré, že se to dá zpátky zašroubovat, pokud to dítě nesní celé naráz. 
S piškoty klukům vydatně pomohl Muž, a ani se mu nedivím, ten pomerančový olej je tam vážně k sežrání. Klidně bych je příště koupila i do nějakého dezertu. 

A pak tam byla hromádka s hrami a hračkami. Jsou tam baterky na ruční pohon z IKEA, vespodu Clic Educ mozaika, dvě hry Djeco, Zvířecí kvarteto, to už jsem vám všechno ukazovala. Pak je tam taková magnetická skládačka autíček Tchibo, 50 veselých her do auta od Mindoku a pexeso Šmalcovy abecedy. To mám v plánu zase jindy, něco už nafocené.
A poslední věcí je Magnetické bludiště Zahrádka od Scratch.


To jsme pořídili úplně nedávno a zcela úmyslně na tu Šumavu. Že to budou mít děti do auta, je to magnetické, nedá se to vysypat, to bude bezva.
No tak ne. Bezva to je, ale na úplně rovné a stabilní podložce. V autě fakt ne :-D
Ale i tak děti nadšené. Na pohled je to moc pěkné, barevné, veselé, děti to zaujme. I samotný princip je dost baví (máme už něco na ten způsob od Djeco). 
Zpracováním a kvalitou je to fajn, je to nápadité, v ruce se to hezky drží, pro děti je to tak akorát velké. Přihrádka na uložení tyčinky má uvnitř kovovou destičku (nebo nějaký hřebíček?), takže tam hezky drží a nevypadává.
Trochu problémem je příliš silný magnet, nikdy se nám nepodaří ulovit jen jednu kuličku, vždycky je cestou musíme sklepávat. Tak s tím mají menší děti docela problém. 












Jinak jsme samozřejmě brali hromádku knížek, oblíbené polštářky, spoustu bot a oblečení a část z naší přírodní lékárničky

5 komentářů:

  1. Ja umelku na cestach vubec. Poridili jsme piknikovou tasku,v niz je kompletni sada pro stolovani pro 4lidicky,od sklenicek,priboru,taliru,prostirek az po chladici box na jidlo,misto ma i termoska. Prostorove usporna,doporucuji. A zakladni jidlo s sebou varim. Upecu babovku, kolace,susenky,do zavarovacek polevku,maso,zeleninu,testoviny,ryzi. Z vlastnich zdroju vydrzime tyden a stoji mi to noc vareni. Do toho jdu. Kluci v aute nejedi,neucime je to odmalinka, dokupuji jen cerstve pecivo,sunku,syr,ovoce,vodu ...maslo,med,marmelady vozim. Pripravim behem minutky,zatimco se probehnou. Ubytovani vybiram s kuchynkou a lednickou,prilohy dovarim dle potreby. Vyjimecne se nekde zastavime na jidlo v restauraci,jsem hodne kriticka a vybirava, pokud jde o nabidku jidel pro deti. V cizine lepsi,u nas obcas hruza:-) Neco objedname,oni to pak v tu chvili ani nejedi a vyjdou stejne hladovi:-) Az budou vetsi,budeme to resit jinak. Na cesty vozime maly gril,ma plochu i na ohrev,moc nezabere,platek cerstveho masa koupis vsude a kdekoliv ho pripravim. Dospelaci sklenku bileho,uzivame,bavi nas ta nezavislost a svoboda! Milujeme vlastni pikniky v cz/sk prirode i pod alpskymi velikany.
    Tema mi sedlo,jak vidno:-)))))
    PS: pro uplnost: k mori letame bez pikniktasky,bez grilu,ale s ALL IN;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, máš to promakané, jste vybavení :-)

      Ale když nad tím tak přemýšlím, tak my to máme dost podobně. Když jedeme do soukromí, kde je možnost vařit, tak si taky základní věci bereme s sebou, já něco upeču (chleba, sladké)... Tohle jsou takové ty drobnosti, kdy víme, že strávíme hodně času v autě, a nevíme, jestli bude po cestě možnost koupit něco normálního (nemyslím čokoládovou tyčinku na benzince). Prostě pojistka :-)
      Jakou máte přesně tu tašku?

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Karolino,popravde jsem si byla jista,ze taky vozite vlastni zdroje;-)
      Vybaveni uz celkem jsme,kazda cesta nas posune zase k nejake potrebe zmeny. Ale ver mi,ze po kazdem navratu vytahuji veci,ktere vezeme zbytecne. Znas to,s detmi to jinak ani nejde. Zadni vratka musi byt. Expedice "North Pole" to manzel nazyva:-))

      Tasku mame tuto (k ni jeste cestovni lednicku)

      http://www.vinozwebu.cz/Piknikova-taska-RUSTIC-pro-4-osoby-bezova-oranzova-d654.htm

      Vymazat
    4. Tomu říkám opravdu výbava :-)
      North Pole sedí! :-D :-D Taky vozíme zpět nepoužité, ale naštěstí už Muž pochopil, že to není moje megalomanství, ale jen pojistka a že je lepší každému vzít tři trička navíc.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)