úterý 20. února 2018

Česká zima

a zimní olympiáda

Novinka od nakladatelství Albatros se jmenuje Česká zima Sport v obrazech. Vytvořili ji studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara pod vedením Renáty Fučíkové, která do knížky také přispěla. A ostatně její rukopis je patrný v celé knize.
Česká zima je plná nejznámějších zimních sportů, jejich historie a osobností. Je bohatě a rozmanitě ilustrovaná, převládají barvy české trikolory.

Mám trochu pocit, že byste ji v knihkupectvích mohli snadno minout bez povšimnutí, v konkurenci všech pestrobarevných a lesklých obálek a velkoformátových knih. Ale byla by to věčná škoda. Kniha je řazena mezi beletrii pro děti, myslím, že své si v ní ale může najít i starší generace. Víc takových knížek, prosím.
















Kniha šla do tisku evidentně ještě před tím, než Gabriela Koukalová definitivně potvrdila, že se letošních ZOH nezúčastní. My si to do knihy asi dopíšeme a v nějakém dalším vydání to bude třeba zrevidováno :-) 









Součástí knížky je i pexeso, černý Petr, hokej a pohyblivé loutky.



Kniha vychází u příležitosti ZOH v Pchjongčchangu, a proto dávám odkaz na mou olympijskou nástěnku na Pinterestu a na čtyři roky staré album na FB, které se váže k olympijským hrám v Soči.
Do konce letošní olympiády ještě pár dní zbývá, a vy si tak s dětmi můžete užít tvoření, soutěže, procvičit grafomotoriku, něco se dozvědět o vlajkách i o samotných hrách.



4 komentáře:

  1. ta vypadá velice dobře a opravdu škoda té obálky, ta vůbec nevypovídá o tom, co je uvnitř. Díky za sdílení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je pěkná, líbí se mi. Jen mám prostě pocit, že v současné konkurenci trochu zapadne. Na druhou stranu, kdo ví, tak ten si ji najde, a obsah je velká odměna :-)

      Vymazat
  2. Krásná je! Na instagramu už jsem jí zaregistrovala, ale díky té obálce mě ani trochu nenalákala. Ale přitom uvnitř je to poklad! Ta dvojstrana s hokejovými dresy je parádní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíme ji holt víc propagovat, protože si to zaslouží :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)